Ondanks de beloftes die gedaan zijn aan de donateurs, persoonlijk door Ton van der Hel van DAN in telefoongesprekken; ondanks de beloftes die op Facebook zijn gezet dat het geld dat door Monique bij elkaar is gelopen en in de optiek van DAN aan Monique zou toebehoren, wordt er GEEN geld overgemaakt, noch worden dierenartsenrekeningen rechtstreeks betaald. Het geld van de Walk for Dogs 2017 actie, € 21.000 euro, komt NIET.

De rechter heeft na het aanhoren van het pleidooi van de advocaat van DAN geconcludeerd dat DAN dezelfde doelstellingen zou hebben als WFD. Dit is niet correct.
DAN steriliseert voornamelijk de ‘eigen’ honden in de shelters die zij ondersteunt. Deze honden komen uiteindelijk naar NL en verkleinen op geen enkele manier het straathonden probleem.
WFD steriliseert daarentegen in samenspraak met de politiek, massaal, op elke locatie 2 periodes per jaar, betrekt daar de lokale autoriteiten bij en maakt daadwerkelijk een verschil. Dit verschil is aantoonbaar en zorgt ervoor dat andere burgemeesters nu zelf komen vragen om een sterilisatie campagne. Goed voorbeeld doet goed volgen.
Daarnaast worden bij DAN alle reis- en verblijfkosten betaald uit donaties, tot en met de koffie op de luchthaven. Daar heeft Monique niet dat roteind voor gelopen! WFD betaalt alle onkosten uit eigen zak, zodat elke gedoneerde eurocent wordt besteed aan het voorkomen van dierenleed.

De rechter heeft alvorens vonnis te wijzen, partijen gevraagd om er alsnog onderling uit te komen en na twee weken uitspraak te doen. Daar zijn beide partijen mee akkoord gegaan. De advocaat van DAN liet echter buiten de rechtszaal weten helemaal niet om de tafel te willen gaan, maar het vonnis af te wachten. 
DAN is evenmin bereid om haar belofte dat ze graag het geld over zal maken aan de Roemeense dierenartsen na te komen. Monique kan het gewoon bekijken……

We kunnen nog in hoger beroep, maar daar hebben we geen geld voor. Dit betekent dat we de sterilisatie campagne per direct moeten stopzetten.

Van het weekend in Babadag ligt er nog een rekening van 3.500 euro. Voor het sterilisatieweekend op de HBM farm waarbij maar liefst 107 sterilisaties zijn uitgevoerd, ontbreekt uiteraard ook het geld en daarvan zal HBM dus zelf de rekening moeten betalen. 
Voor de gerechtelijke kosten komt er nog een rekening van 1.000 euro. 
We beraden ons op dit moment over hoe nu verder. We zijn volledig gedesillusioneerd. Monique zit bovendien helemaal in haar eentje in Tulcea deze zware klap te verwerken, omdat zij zich realiseert dat haar emigratie naar Roemenië in wezen tevergeefs is als zij haar werkzaamheden niet voort kan zetten. Zonder het geld dat ze bij elkaar heeft gelopen, komt alles stil te staan.

Een aantal donateurs heeft na het vernemen van de uitspraak hun verontwaardiging uitgesproken en hun onvoorwaardelijke steun toegezegd. Daar zijn we ontzettend blij mee. 
Wij roepen hierbij ALLE donateurs die ons destijds dachten te steunen, daarom op om hun donatie bij DAN terug te vragen en deze alsnog op de rekening van WFD te storten, zodat er mee gedaan wordt waarvoor het bedoeld was: STERILISEREN.

Wij waren zó goed op weg en hebben geloofwaardigheid opgebouwd bij de autoriteiten – dat is toch niet voor niets geweest?

Steun ons!

Mailadres Dogs Adoptions Nederland:
Om uw donatie terug te vorderen of uw ongenoegen te delen.
Tonvanderhel@outlook.com

bankrekening WFD2017:
NL55ABNA0818869399

Vanuit het buitenland IBAN NL55ABNA0818869399/BIC:ABNANL2A

Wil je me € 5,00 betalen voor “Het was niet voor niets” via 
https://tikkie.me/pay/g5ndvoo6t6bugla78dki

_Deze link is geldig t/m 15 november_

Wil je me € 10,00 betalen voor “Het was niet voor niets” via 
https://tikkie.me/pay/6fhi6pks1bmqe6s501ji

_Deze link is geldig t/m 15 november_

Wil je me € 25,00 betalen voor “Het was niet voor niets” via 
https://tikkie.me/pay/dbp7fua86midghcj956j

_Deze link is geldig t/m 15 november_

Wil je me € 50,00 betalen voor “Het was niet voor niets” via 
https://tikkie.me/pay/qmnabmep3lfu3ttalavv

Wil je me € 100,00 betalen voor “Het was niet voor niets” via 
https://tikkie.me/pay/dcaas8cch18fl17fqd5p

_Deze link is geldig t/m 15 november_

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Flip en klaske

    We hopen dat het goed komt. Heel veel succes we gaan voor je bidden want dit heb jij zeker niet verdient. 10 euro overgemaakt. Knuffel van onze dieren Hond Lacy en Floortje de poes. Flip en Klaske Nota.

  2. Alianne Boeschoten

    Walk for Dogs 2017, is er helemaal geen wettelijke procedure om dit geld van DAN terug te vorderen?
    Betreft de donateurs : Gaarne jullie geld terug vorderen van DAN. Geen geld meer naar DAN.

Geef een reactie