Skyla

Skyla

  • Geslacht : Teef
  • Geboortedatum : 05-12-2019
  • Leeftijd : volwassen
  • Schofthoogte : 45cm
  • Schofthoogte Middel :
  • Toegevoegd : 17-08-2021
  • Telefoon : 0031630420501
Teef

Informatie

Tijdens een bezoek aan het dodingsstation troffen wij Skyla aan in een kennel met nog 2 teefjes. Ze lag helemaal achterin de kennel, reageerde totaal niet meer, compleet in shock en met ogen die aangaven dat ze de moed opgegeven had. Toen bleek ook nog dat dit haar laatste dag van haar leven bleek te zijn. Als honden worden gevangen en er meldt zich geen eigenaar, dan worden ze na 14 dagen doodgemaakt. Natuurlijk kwam er niemand voor Skyla want zeer waarschijnlijk is zij gewoon een straathond zoals er zovelen in RoemeniĆ« zijn. De 2 teefjes bij haar in de kennel wachtte hetzelfde lot…

de beslissing was snel gemaakt. Alle 3 komen ze naar de Casa. Drie dagen later was het zover. Ze kregen met zijn 3-en de grote kennel en Skyla was zo ontzettend bang, dat ze met bench en al in de kennel is gezet, deurtje open en wachten tot ze er zelf uitkwam. Haar enorme honger heeft haar gedwongen haar neus achterna te gaan richting de voerbakken die al gevuld voor ze klaar stonden.

De honden worden op straat gevangen met een wurgstok en dit leidt voor bijna elke hond tot doodsangsten en logisch ook want het is alles behalve dier vriendelijk. Dit soort ervaringen vragen om geduld, heel veel geduld en bewijzen dat wij mensen niet zo zijn. Het heeft een paar maanden geduurd, langzaam stapje voor stapje hebben we haar laten wennen aan aaien, lief zijn, praten en contact. Stapje voor stapje zagen we haar groeien en opbloeien van een doodsbange hond naar een vrolijke viervoeter die, op zeker, voor het eerst van haar leven kon spelen en rennen en elke dag zat de bak weer vol met voer. En opeens was daar het moment dat we haar een halsband om konden doen. Die moest weer af omdat deze wat te ruim was en opnieuw konden we zonder problemen de halsband weer om doen. Direct hebben we de afspraak voor de dierenarts ingepland om haar te laten steriliseren en haar navelbreuk te herstellen. De ochtend van de operatie mocht Michael haar gewoon oppakken, in de bench doen en ook bij de dierenarts was Skyla zonder doodsangst (het was natuurlijk wel spannend). Na de operatie is Skyla ook nog helemaal geschoren, dit omdat ze kammen uiteindelijk toe liet maar haar zwarte en witte lokken waren zodanig verwaarloosd dat er bijna geen beginnen aan was. De fotos die u hier ziet zijn van ongeveer een dag of 4 na de operatie. Haar lokken groeien vanzelf weer aan en dan is ze weer de mooie dame met de halflange haar dos.

Skyla vindt het heerlijk om te rennen en heeft genoeg energie. Spelen met andere honden vindt ze heerlijk en vooral achter elkaar aanrennen is een leuk spelletje. Takken, ballen, flostouw overal is ze voor te vinden. Ook heeft ze al geleerd om keurig op haar billen te gaan zitten alvorens ze een beloning krijgt. Zelfs nu al een stapje verder en gaat ze lig voor een plakje ham. Daar waar contact momenten in het begin hooguit een seconde of 5 duurden gaat ze nu op haar gemak op haar rug languit en gaat volledig ontspannen liggen genieten van aaien en knuffelen. De volgende stap is aan de riem wandelen waar we tevens gebruik maken van een tuigje dus dubbel aangelijnd en de druk op het tuigje leggen zodat de associatie met de vangstok er niet is. Langzaam kunnen we dan druk op de halsband uit oefenen en zal ze binnen no time “gewoon” aan de riem kunnen lopen.

Skyla is op zoek naar een rustig huisje, geen druk gezin en zeker geen kleine kinderen waar ze op haar gemak kan gaan wennen aan een leven in huis en vooral als gewone huishond. Ze heeft beweging nodig dus wandelen moet zeker geen must zijn, maar een manier om een goede band met haar op te bouwen en haar de nodige beweging geeft. Ervaring met honden is absoluut nodig omdat zij ondanks haar enorme sprongen echt nog het een en ander moeten leren. Eigenlijk net als een pup maar dan als volwassen hond. Als jij denkt dat Skyla zomaar jou maatje zou kunnen zijn dan horen we graag van je.

Wij weten namelijk zeker dat wie Skyla in zijn of haar leven mag hebben een wereld hond heeft die niets meer dan dankbaarheid zal laten zien. Ze was er anders namelijk niet meer geweest.

Een vragenlijst en huisbezoek zijn onderdeel van onze screening. Let op wij plaatsen onze honden niet bij kinderen onder de 12 jaar en wij vragen om goed na te denken of na Corona u nog net zo veel tijd heeft om een goede match voor haar te zijn.

Voor meer informatie of vragen bel naar Sonja of mail naar sonja@walkfordogs2017.nl 0031630420501

HEEFT U INTERESSE IN Skyla