Rose Lily

Rose Lily

  • Geslacht : Teef
  • Geboortedatum : 15-08-2015
  • Leeftijd : Volwassen
  • Schofthoogte : 55cm
  • Schofthoogte Groot
  • Toegevoegd : 13-10-2020
  • Telefoon : 0031630420501
Teef

Informatie

Monique kreeg een telefooontje over een gedumpte hond is het bos rondom Tulcea, iemand had de hond met 11 pups al ondergebracht en of monique wilde gaan kijken of ze ze onder haar hoede kon nemen. Ter plaatse zagen ze een zichtbaar doodzieke moeder hond met 11 pups waarvan er 2 al dood waren. De 9 overige hadden allemaal een huidziekte. Moeder was zwaar vermagerd en kreeg direct de eerste noodzakelijke medische verzorging. Ook bleek dat Rose Lily een chip had uit Italie en dat is niet geheel vreemd want er komen hier veel jagers met jachthonden jagen op een bepaalde vogelsoort. Rose Lily heeft dus jaren haar baas gediend en toen ze ziek en zwanger werd, was ze domweg niet meer nodig en dumpte diezelfde baas  haar dus op haar werkplek.

 Helaas bleek later dat de 4DX test op 1 kritisch punt positief, Rose Lily had nl hartworm. De behandeling daartegen kon pas gestart worden als ze zelf was aangesterkt en de pups minder bij mama dronken. Dat heeft een aantal weken geduurd maar toen kon dan ook de hartworm aangepakt worden. Na de nodige, zeer pijnlijke, injecties kwam een periode van 3 maanden wachten. Helaas was alle pech nog niet over, weer was de test positief wat een 2e behandeling nodig maakte. Inmiddels waren haar pups flink gegroeid en apart van mama en gingen langzaam allemaal naar Nederland/Belgie waar alle 9 inmiddels een heerlijk thuis hebben gevonden. Na de 2e behandeling hebben we langer gewacht met testen en 10 oktober kwam dan eindelijk het goede nieuws. Rose Lily is schoon van hartworm, ze is volledig geent en gesteriliseerd dus haar ticket richting fosterhome is geboekt. Begin november zal ze haar eerste stappen op Nederlandse bodem zetten.

Rose Lily is een nagenoeg ras echte Engelse Pointer met de bekende jachtneus die perfect werkt. Ze houdt van rennen, knuffelen en autorijden. Als je met Rose lily met een jachtlijn wandelt loopt ze nagenoeg perfect aan de lijn. Vogels jaren is haar aangeleerd, hoewel ze meer opspeurt dan daadwerkelijk probeert te vangen. Voor haar zoeken we een baas die met haar een training wil gaan doen en dit zelf ook leuk vindt. 3 x per dag een kleine ronde is absoluut niet voldoende voor haar en een ruime tuin zou ook heerlijk zijn. Haar grootste hobby is graven dus wie weet krijgt haar nieuwe baas eindelijk dat zwembad in de tuin 😊

 

Wij gunnen Rose Lily een fantastisch mooi volgende leven want ze is het allerzins waard.

 

Bij interesse in Rose lily kunt u mailen of bellen naar sonja@walkfordogs2017.nl of 0031-630420501

 

Let op, wij plaatsen onze honden niet in gezinnen met kleine kinderen

HEEFT U INTERESSE IN Rose Lily