Het ontstaan

Hallo allemaal. Het idee van “Walk for Dogs 2017” is ontstaan uit een passie voor honden. Maar óók vanuit onvrede en frustratie om de onwetendheid bij Europeanen aangaande zwerfhonden. Ik onderneem de “Walk for Dogs 2017” om Nederland, maar ook Europa, van het zwerfdierenprobleem (in het bijzonder honden in Roemenië) op de hoogte te stellen. 

En ik merk dat er nog heel veel onwetendheid is onder Nederlanders. Ook bij de dierenartsen. Het doel van deze unieke actie is: de mensen in Europa te laten zien hoe groot het probleem daadwerkelijk is; hoeveel vreselijk leed er onder de honden is en hoe weinig succes er hedendaags behaald wordt. De zwerfhonden hebben niet om dit leed gevraagd en kunnen al helemaal hun verhaal niet doen. Wij mensen moeten de stem van deze dieren zijn. Vandaar dat ik met twee van mijn Roemeense honden van Utrecht naar Boekarest gaat lopen.

Deze 2017 kilometer, door 6 landen, willen we de stem én gezicht van de straathonden zijn. Voor mij zijn dit maar 2 maanden “zwerven” in mijn hele leven. Maar een zwerfhond moet dit zijn/haarhele leven doen, dag in dag uit. Zonder verzekerd te zijn van voedsel en mét constante dreiging van gevaar. Mét alleen belangstelling en aandacht lossen we het probleem natuurlijk niet op. Geld voor sterilisaties is én blijft uiterst belangrijk om het probleem aan te pakken.

In Roemenië wordt 1 hond voor maar 25 euro gesteriliseerd. Hiermee voorkomen we vooral ook honderden pups die geboren worden. Het zou geweldig zijn als jullie onze fb pagina Walk For Dogs 2017 willen liken en delen? Misschien zelfs wel een aantal kilometers sponsoren? Elke euro telt en kan het leven van een hond redden en vele pups voorkomen. Zonder uw hulp begin ik niks. Dus ik hoop dat veel andere stemmen zich aansluiten om de stemlozen tóch een stem te geven. Kan ik op uw stem rekenen? Monique Dubbeldam, Indy, en Faye

Maak kennis met ons Team

Michael Dubbeldam

In het dagelijkse leven ben ik eigenaar van MAD Computer Systems. Enige jaren hebben wij al 3 Roemeense hondjes, door het opzetten van de actie walkfordogs2017 ben ik steeds meer betrokken geraakt bij de problemen met zwerfhonden en de politiek in Roemenië. Daarom vind ik het fantastisch dat we nu als team Stichting walk For dogs 2017 dit voort kunnen zetten en samen met de bevolking d.m.v. educatie en sterilisaties het straathonden probleem kunnen aanpakken.

Monique Dubbeldam

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam in de Sales bij Intrapost in Den Bosch. Een super leuk bedrijf, dat mij alle mogelijkheden biedt om mijn passie voor, Roemenië en de honden daar, te volgen en me optimaal en volledig in te kunnen zetten. Na jaren me bezig te hebben gehouden met enkel adoptie, ben ik inmiddels overtuigd dat hiermee de honden daar niet geholpen zijn. De enige oplossing is steriliseren en daarnaast is het mooi als al geboren honden een goed geselecteerde baas in Nederland kunnen vinden. In ons gezin hebben wij 3 geadopteerde Roemeense honden Indy, Faye en Indra waar ik stapelgek op ben en zonder wie ik mijn leven niet kan voorstellen. Er blijft heel weinig tijd over voor ontspanning, maar elk resultaat geboekt in Roemenië geeft zoveel energie dat dit eigenlijk ook niet nodig is. Ik ben ook ontzettend trots op mijn gezin dat mij altijd ondersteunt en die ieder hun eigen bijdrage binnen de stichting leveren. Zoals een collega altijd roept: Niets doen is GEEN optie!

Mario Sornberger

Van beroep ben ik metaalbewerker en in 2011 heb ik mijn passie voor Italiaanse wijnen omgezet in een eigen bedrijf. Sindsdien combineer ik beide.
In 2014 heb ik, samen met mijn vouw Peggy, Monique leren kennen tijdens het huisbezoek van ons eerste Roemeense adoptiehondje Lupetto. Sinds dat bezoek hebben we haar steeds beter leren kennen.
Ik heb me sinds die tijd nog verder verdiept in het leed van, met name, de zwerfhonden in Roemenië.
Steriliseren van de zwerfhonden is dé oplossing van dit probleem en met de sterilisatieprojecten van onze stichting Walk for Dogs 2017 maken we daar samen een begin mee!

Dominicus Vandenbergh

“Mijn naam is Dominicus Vandenbergh, samen met mijn partner hebben we een leuke kerel als zoon en 2 schattige dames uit Roemenië. Ik ben werkzaam als business controller en ben daarnaast penningmeester bij de scoutinggroep van mijn zoon en penningmeester bij een jaarlijks (landelijke) Scouting-happening. Ik heb mij verbonden aan deze stichting omdat ze het probleem bij de basis aanpakken. Binnen het team richt ik mij op de balans tussen de emotionele en de rationele kanten binnen de activiteiten van de stichting. “

Yentle Dubbeldam

Ik ben Yentle Dubbeldam. Ik ben heel erg betrokken bij het onderwerp zwerfhonden, omdat ik vanaf jongs af aan al honden heb gehad en sinds een aantal jaren hebben wij zelf voormalig zwerfhonden. Sinds ik van het verhaal “zwerfhonden” hoorde voelde het gelijk al goed. Ik wist zeker dat ik hiermee iets wou gaan doen en wil gaan helpen op welke manier dan ook nodig was. Ik ga in Juni 8 weken naar Boekarest, Roemenië. Ik ga daar voorbereiden voor een uitwisseling project voor één jaar. Deels zal ik dit doen in samenwerking met ASPA en de gemeente Boekarest. Ik wil in een jaar meer ervaring opdoen zodat ik zeker weet wat ik later wil gaan doen. Daarnaast probeer ik te helpen om een programma te maken zodat meer studenten dit kunnen doen en zal mijn ervaring delen op scholen en universiteiten in Boekarest.

Daarnaast ga ik enkele dagdelen per week meewerken in het Public Shelter Bragadiru om honden te socialiseren zodat ze nog meer kans maken op adoptie. Ik hoop hiermee een voorbeeld te zijn voor leeftijdgenoten in Roemenie. Het liefst wil ik aan elke hond laten zien dat die niks minder waardig is en alle liefde van de wereld verdiend. De momenten dat ik met een hond ben geef ik ze alle aandacht en liefde, omdat als ik bezig daarmee ben ik de hond zie veranderen in een lieve, leuke, mooi en zachtaardige hond die niks kwaad doet. Ik vind het heel fijn om de vertrouwen en liefde van de hond dan ook terug te krijgen. Een hond om mij heen hebben vind ik heel fijn, omdat ik mij daardoor meer zelfverzekerder voel, veiliger en in een hond mijn steun kan vinden. Een band met een hond opbouwen is het mooiste wat er is vind ik.

Romy Schoorlemmer

Ik ben Romy en momenteel werk ik als au pair in Philadephia, Amerika. In september begin ik als student ICT in Eindhoven en zal ik in mijn vrije tijd meehelpen met WFD. Ik ben gek op honden en kan me geen leven zonder honden voorstellen. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken, ga ik naar de film of ga ik graag erop uit met vrienden.

Helga Bootsma

Hallo, ik zal me even voorstellen! Mijn naam is Helga Bootsma, 58 jaar en sinds 1 oktober 2016 gestopt met werken! Om toch wat omhanden te hebben, buiten mijn paard en kat, op zoek gegaan naar een hondje! Dat is uiteindelijk een Roemeentje geworden!❤ja, en dan ga je je verdiepen in de problematiek van de Roemeense straathond! Je kan niks doen, alleen maar delen op Facebook en dat was niet voldoende voor mij! Ondertussen volgde ik Monique op Facebook die aan het wandelen was, door 6 landen, 2017 km! Die deed daadwerkelijk wat! Grote bewondering, veel respect, maar ik wilde weten of het inderdaad allemaal zo verschrikkelijk was en of sterilisaties het antwoord was! Nou, dank zij Monique, mocht ik 5 dagen mee naar Roemenië! Nu ik heb het geweten! De shelters die ik bezocht heb, daar zaten mooie, goede, grappige, speelse, geliefde honden! Dus dat vooroordeel is verdwenen, maar de straathonden dat is een heel ander verhaal! Heel veel doodgereden honden gezien, puppies spelend langs de weg, honden op een vuilnisbelt, honden die met treurige ogen je aankeken “is dit het nu?”! Maar de ergste vond ik die ene beige middelgrote hond, op een grote desolate parkeerplaats! Hij keek je aan, helemaal in de war, wilde niets eten, wachtende op zijn baas, die hem daar had achtergelaten! En zijn baas zou hem nooit in de steek laten, toch?
Dat gaf mij het antwoord op de vraag van sterilisaties! Als je iets wilt veranderen, is dit het middel! Dus de beige hond vertegenwoordigd voor mij Roemenië! Zijn lichte bruine ogen hebben de aanzet gegeven dat ik mezelf vanaf vandaag in ga zetten voor Walk For Dogs 2017!

Yvonne van Wijk

Ik ben Yvonne van Wijk, getrouwd en heb een dochter van (bijna) 12 jaar. In het dagelijks leven ben ik veel thuis en nu onze dochter groter werd hield ik tijd over.
Zodoende kwam er een hond. En niet zomaar eentje een echte dame uit Roemenië.
Met haar komst rezen ook de vragen over het leven en welzijn van honden in dat land aangedaan kwam ik tot de conclusie dat het fijn was dat ik onze hond in huis had genomen, waar ze eindelijk de liefde krijgt die ze verdiende.
Maar ik realiseerde me dat adopteren niet dé manier is om het zwerfdierenprobleem op te lossen. 
Steriliseren wel. Dat maakt het probleem beetje bij beetje kleiner. Ik ben wat gaan lezen over organisaties die zich inzetten voor sterilisatie en kwam al vrij snel terecht bij Stichting Walk For Dogs 2017.

Tijdens het volgen van hun avonturen in Roemenië wist ik het! Ik moet dat ook doen! Handen uit de mouwen en alles voor de hondjes want dat verdienen ze! 

En nu gaan we er met z’n allen tegenaan!

Janou Lukkezen

Hallo! Ik ben Janou Lukkezen en sinds mijn reis naar Roemenië met WFD2017 in juli (2018) heb ik mij bij het team van deze stichting aangesloten. Ik heb in september 2015 mijn eerste eigen hondje geadopteerd uit Roemenië. In oktober 2017 hebben we ons 2e Roemeentje geadopteerd. Bij toeval tijdens het zoeken naar hondjes op internet kwam ik destijds sites tegen die buitenlandse honden bemiddelde. Ik wist hier op dat moment nog niets van af en toen ik daar verder naar ben gaan zoeken raakte de verhalen over Roemenië en de straathonden mij enorm. Vanaf dat moment stond mijn besluit vast om deze honden een kans te geven, i.p.v. de ‘kwekerijen’ van pups in Nederland in stand te houden. Bij mijn ouders thuis hebben we altijd al honden gehad. De liefde van een hond is onvoorwaardelijk en voor mij bestaat er geen beter gevoel dan thuiskomen en een dikke knuffel van mijn hondjes krijgen. Van kleins af aan wilde ik altijd al iets met dieren gaan doen. Maar omdat ik (ironisch genoeg) van baby af aan al allergisch ben voor dieren, leek hier geen toekomst in te zitten. Desondanks ben ik mijn ouders dankbaar dat zij nooit hun honden hebben opgegeven voor mijn allergie. Daardoor ben ik antistoffen gaan opbouwen en kan ik nu zelf (zonder al te veel complicaties) trotse hondeneigenaar zijn.

 

Ik werk nu als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener met kinderen en jongeren met een beperking en bijkomende psychische problematiek. Een dankbaar beroep maar ook iets waar je kleine stappen in maakt en niet meteen te groot in moet willen denken. Dit sluit aan bij de manier waarop WFD2017 de zwerfdieren problematiek wil aanpakken. Ergens moet je beginnen en dat is bij steriliseren.

En hoe mooi is het dat ik nu beide kan combineren, werken met mensen als baan en werken met dieren als allergrootste passie.

favicon

Eef Jongerius

favicon

Annemieke van der Linden