Het ontstaan

Hallo allemaal. Het idee van “Walk for Dogs 2017” is ontstaan uit een passie voor honden. Maar óók vanuit onvrede en frustratie om de onwetendheid bij Europeanen aangaande zwerfhonden. Ik onderneem de “Walk for Dogs 2017” om Nederland, maar ook Europa, van het zwerfdierenprobleem (in het bijzonder honden in Roemenië) op de hoogte te stellen. 

En ik merk dat er nog heel veel onwetendheid is onder Nederlanders. Ook bij de dierenartsen. Het doel van deze unieke actie is: de mensen in Europa te laten zien hoe groot het probleem daadwerkelijk is; hoeveel vreselijk leed er onder de honden is en hoe weinig succes er hedendaags behaald wordt. De zwerfhonden hebben niet om dit leed gevraagd en kunnen al helemaal hun verhaal niet doen. Wij mensen moeten de stem van deze dieren zijn. Vandaar dat ik met twee van mijn Roemeense honden van Utrecht naar Boekarest gaat lopen.

Deze 2017 kilometer, door 6 landen, willen we de stem én gezicht van de straathonden zijn. Voor mij zijn dit maar 2 maanden “zwerven” in mijn hele leven. Maar een zwerfhond moet dit zijn/haarhele leven doen, dag in dag uit. Zonder verzekerd te zijn van voedsel en mét constante dreiging van gevaar. Mét alleen belangstelling en aandacht lossen we het probleem natuurlijk niet op. Geld voor sterilisaties is én blijft uiterst belangrijk om het probleem aan te pakken.

In Roemenië wordt 1 hond voor maar 25 euro gesteriliseerd. Hiermee voorkomen we vooral ook honderden pups die geboren worden. Het zou geweldig zijn als jullie onze fb pagina Walk For Dogs 2017 willen liken en delen? Misschien zelfs wel een aantal kilometers sponsoren? Elke euro telt en kan het leven van een hond redden en vele pups voorkomen. Zonder uw hulp begin ik niks. Dus ik hoop dat veel andere stemmen zich aansluiten om de stemlozen tóch een stem te geven. Kan ik op uw stem rekenen? Monique Dubbeldam, Indy, en Faye

Maak kennis met ons Team

Michael Dubbeldam

In het dagelijkse leven ben ik eigenaar van MAD Computer Systems. Enige jaren hebben wij al 3 Roemeense hondjes, door het opzetten van de actie walkfordogs2017 ben ik steeds meer betrokken geraakt bij de problemen met zwerfhonden en de politiek in Roemenië. Daarom vind ik het fantastisch dat we nu als team Stichting walk For dogs 2017 dit voort kunnen zetten en samen met de bevolking d.m.v. educatie en sterilisaties het straathonden probleem kunnen aanpakken.

Monique Dubbeldam

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam in de Sales bij Intrapost in Den Bosch. Een super leuk bedrijf, dat mij alle mogelijkheden biedt om mijn passie voor, Roemenië en de honden daar, te volgen en me optimaal en volledig in te kunnen zetten. Na jaren me bezig te hebben gehouden met enkel adoptie, ben ik inmiddels overtuigd dat hiermee de honden daar niet geholpen zijn. De enige oplossing is steriliseren en daarnaast is het mooi als al geboren honden een goed geselecteerde baas in Nederland kunnen vinden. In ons gezin hebben wij 3 geadopteerde Roemeense honden Indy, Faye en Indra waar ik stapelgek op ben en zonder wie ik mijn leven niet kan voorstellen. Er blijft heel weinig tijd over voor ontspanning, maar elk resultaat geboekt in Roemenië geeft zoveel energie dat dit eigenlijk ook niet nodig is. Ik ben ook ontzettend trots op mijn gezin dat mij altijd ondersteunt en die ieder hun eigen bijdrage binnen de stichting leveren. Zoals een collega altijd roept: Niets doen is GEEN optie!

Dominicus Vandenbergh

“Mijn naam is Dominicus Vandenbergh, samen met mijn partner hebben we een leuke kerel als zoon en 2 schattige dames uit Roemenië. Ik ben werkzaam als business controller en ben daarnaast penningmeester bij de scoutinggroep van mijn zoon en penningmeester bij een jaarlijks (landelijke) Scouting-happening. Ik heb mij verbonden aan deze stichting omdat ze het probleem bij de basis aanpakken. Binnen het team richt ik mij op de balans tussen de emotionele en de rationele kanten binnen de activiteiten van de stichting. “

Yentle Dubbeldam

Ik ben Yentle Dubbeldam. Ik ben heel erg betrokken bij het onderwerp zwerfhonden, omdat ik vanaf jongs af aan al honden heb gehad en sinds een aantal jaren hebben wij zelf voormalig zwerfhonden. Sinds ik van het verhaal “zwerfhonden” hoorde voelde het gelijk al goed. Ik wist zeker dat ik hiermee iets wou gaan doen en wil gaan helpen op welke manier dan ook nodig was. Ik ga in Juni 8 weken naar Boekarest, Roemenië. Ik ga daar voorbereiden voor een uitwisseling project voor één jaar. Deels zal ik dit doen in samenwerking met ASPA en de gemeente Boekarest. Ik wil in een jaar meer ervaring opdoen zodat ik zeker weet wat ik later wil gaan doen. Daarnaast probeer ik te helpen om een programma te maken zodat meer studenten dit kunnen doen en zal mijn ervaring delen op scholen en universiteiten in Boekarest.

Daarnaast ga ik enkele dagdelen per week meewerken in het Public Shelter Bragadiru om honden te socialiseren zodat ze nog meer kans maken op adoptie. Ik hoop hiermee een voorbeeld te zijn voor leeftijdgenoten in Roemenie. Het liefst wil ik aan elke hond laten zien dat die niks minder waardig is en alle liefde van de wereld verdiend. De momenten dat ik met een hond ben geef ik ze alle aandacht en liefde, omdat als ik bezig daarmee ben ik de hond zie veranderen in een lieve, leuke, mooi en zachtaardige hond die niks kwaad doet. Ik vind het heel fijn om de vertrouwen en liefde van de hond dan ook terug te krijgen. Een hond om mij heen hebben vind ik heel fijn, omdat ik mij daardoor meer zelfverzekerder voel, veiliger en in een hond mijn steun kan vinden. Een band met een hond opbouwen is het mooiste wat er is vind ik.

Romy Schoorlemmer

Hoi! Ik ben Romy, in mijn dagelijkse leven studeer ik ICT en werk ik part time bij Five Guys. Ik woon met 2 hele goeie vrienden in een leuk appartementje in Eindhoven. Als ik niet druk ben met studeren of werken ben ik thuis met vrienden of gaan we de stad in. Ik probeer zo vaak mogelijk naar Roemenië te vliegen om mijn ouders en mijn eigen hondjes weer te kunnen zien, maar ook om mee te helpen met WFD natuurlijk.

Janou Lukkezen

Hallo! Ik ben Janou Lukkezen en sinds mijn reis naar Roemenië met WFD2017 in juli (2018) heb ik mij bij het team van deze stichting aangesloten. Ik heb in september 2015 mijn eerste eigen hondje geadopteerd uit Roemenië. In oktober 2017 hebben we ons 2e Roemeentje geadopteerd. Bij toeval tijdens het zoeken naar hondjes op internet kwam ik destijds sites tegen die buitenlandse honden bemiddelde. Ik wist hier op dat moment nog niets van af en toen ik daar verder naar ben gaan zoeken raakte de verhalen over Roemenië en de straathonden mij enorm. Vanaf dat moment stond mijn besluit vast om deze honden een kans te geven, i.p.v. de ‘kwekerijen’ van pups in Nederland in stand te houden. Bij mijn ouders thuis hebben we altijd al honden gehad. De liefde van een hond is onvoorwaardelijk en voor mij bestaat er geen beter gevoel dan thuiskomen en een dikke knuffel van mijn hondjes krijgen. Van kleins af aan wilde ik altijd al iets met dieren gaan doen. Maar omdat ik (ironisch genoeg) van baby af aan al allergisch ben voor dieren, leek hier geen toekomst in te zitten. Desondanks ben ik mijn ouders dankbaar dat zij nooit hun honden hebben opgegeven voor mijn allergie. Daardoor ben ik antistoffen gaan opbouwen en kan ik nu zelf (zonder al te veel complicaties) trotse hondeneigenaar zijn.

 

Ik werk nu als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener met kinderen en jongeren met een beperking en bijkomende psychische problematiek. Een dankbaar beroep maar ook iets waar je kleine stappen in maakt en niet meteen te groot in moet willen denken. Dit sluit aan bij de manier waarop WFD2017 de zwerfdieren problematiek wil aanpakken. Ergens moet je beginnen en dat is bij steriliseren.

En hoe mooi is het dat ik nu beide kan combineren, werken met mensen als baan en werken met dieren als allergrootste passie.

Eef Jongerius

Mijn naam is Eef Jongerius, geboren in Utrecht  1965,   mijn passie  is het helpen van dieren  ! En met name honden 
ik ben als vrijwilliger bij het team van walk for dogs  gegaan omdat ik het bewonder  waarvoor  de stichting staat

 

Hallo! Ik ben Sonja Rietveld, getrouwd met Martin en moeder van 3 volwassen kinderen.
In het dagelijkse leven sta ik in de winkel brood en gebak te verkopen.
Doordat ik 2 jaar gelden minder ben gaan werken ben ik me gaan verdiepen in de honden en sterilisatie projecten inRoemenië.
Daar kwamen we onze hond Mila tegen die we geadopteerd hebben.
Via Annemieke mezelf gaan inlezen in het werk van de stichting Walkfordogs2017 en dit sprak me zo aan dat ik graag wat wilde gaan betekenen voor de stichting.
Het doel steriliseren is de enige oplossing om de problemen daar op te lossen daar ben ik van overtuigd. Leed voorkomen.

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Jolanda en woon in Friesland samen met mijn vriend Jacob en 3 honden . Ik werk niet en daarom veel tijd voor mijn 3 hondjes , een chihuahua Buddy en 2 hele lieve roemeentjes Lucky en Max . Ik ben altijd een honden mens geweest en ben via een vriendin en fb geïnteresseerd geraakt in de stichting WFD , deze stichting doet zoveel goed werk en pakt het probleem aan van de straathonden in Roemenië door te castreren en steriliseren zodat er geen nieuwe straathonden bij komen . In januari 2019 ben ik 9 dagen mee geweest naar Roemenië met Helga naar de casa van Monique Dubbeldam en heb met eigen ogen kunen zien wat voor goed werk deze mensen doen voor de straathondjes daarom twijfelde ik ook geen moment toen ze me vroegen of ik in hun team wilde komen . Een goede stichting met lieve mensen en hart voor de straathondjes in Roemenië .

Miruna & Georgian Petre

We are a small family business who started our journey in 2003, when we opened up our first shop.
It was not long until people started to confuse pet stores with shelters and in our 16 years of activity, besides our pet store activity we helped and placed in loving families many cats and dogs who were abandoned on our doorsteps ( some of them just a few hours old…).
We opened a second store in 2016 and welcomed into our family our only employee, Delia, who is much as involved and loving towards animals as we are. It was love at first sight and we are lucky to have her.
We also try to help the stray community as much as we can and that is how we met Monique and her friendly team.
There isn’t much to say about us, except the fact that we are simple people, hardworking and complete dreamers that one day there will be justice in the world and every soul will be treated with the love and respect they deserve.

Martin Rietveld

Hey! We are Iuli and Delia and we’re happy to be in your team! I am a nurse in the Tulcea county hospital, while Delia works at Alfapet,or “ the small shop” as everybody knows it , that is a petstore where Miruna and Geo also work.


We learned about WFD from our friends Miruna and Geo and when help needed we were happy to do our best for this great cause! We’re also proud parents of our furry child, Sara, whom we adopted from the streets three years ago. 

We want every street dog to feel as Sara does : loved, fed, careless and happy! We want to help make that happen for street dogs in Romania ❤🐾

Ik ben Karen en woon samen met mijn vriend en onze twee honden in Buggenhout, België.

Via een berichtje op Facebook met de vraag naar opvanggezinnen heb ik deze organisatie ontdekt. Kort nadien hebben wij een eerste WFD-hondje nl Sniper bij ons in opvang gehad. Een enorm dankbare ervaring, waardoor ik mijn hart nog meer verloor aan deze organisatie.
Ik hoop dat ook wij nog veel kunnen betekenen voor al die arme stakkers, en het bereik van de organisatie ook naar België kunnen doortrekken.

Ik ben Lore en woon samen met mijn vriend en nog 3 vierpotige vriendjes in Ruisbroek (België).

Via Karen ben ik in contact gekomen met WFD. Ze vroeg me of ik geïnteresseerd was om een hondje op te vangen. Ik ben de laatste jaren actief geweest als hondentrainer/ hondenuitlaatster/ hondenoppas en had ook altijd wel eens een foster willen zijn dus mijn antwoord was snel gegeven. En zo kwam Rocky in ons leven, een heel leuke en emotionele 3 maanden! De voldoening en dankbaarheid die je er voor terug krijgt, maakte het zo’n leuke ervaring. En zo kwam het idee snel om ons bij de organisatie te voegen om een groter bereik in België te kunnen creëren. 

Karen en ik hopen alvast om er zo een verschil in te kunnen maken.

Hallo ik ben Iris Duijvelaar,
Ik ben 28 jaar jong wonend in Etten-Leur in een appartement met mij lieve viervoeter SKY.
Ik ben zuster in het dagelijks leven, ik werk in een verpleeghuis met dementerende en somatische zorgvragers dit doe ik al 11 jaar met alle liefde en plezier.
Buiten dat hou ik van wandelen met Sky in het bos en leuke dingen doen met vriendinnen. 

Mijn moeder adopteerde zo’n 1.5 jaar geleden 2 honden uit roemenie ik hoorde dit zo eens aan tot ik op een dag SKY zijn foto voorbij zag komen bij Walk for dogs2017.  Ik was op slag verliefd. Overlegd met anderen en ik heb eigelijk geen seconde getwijfeld. Hem adopteer ik. Ik ben in December 2019 samen met mijn moeder naar de Casa geweest en zoals velen van jullie al weten met SKY terug gevlogen. Sky is een verrijking van mijn leven! Ik werd op facebook vrienden met vrijwilligers van Walk for dogs 2017 en zag op de pagina dat ze vrijwilligers zochten dit leek mijn wel iets bezig zijn met gedumpte honden een gouden mandje te geven! Ook ben ik foster geworden ik haal hier erg veel energie uit.!

Jullie zullen mij tegenkomen op schiphol waar ik deel ben van het aankomst team.

Ik ben Marja Duijvelaar, ik ben 62 jaar en heb 1 dochter.
Ik woon samen met mijn partner Mart, en vier honden (waarvan twee Roemenen) en een kat, en gezamelijk met mijn dochter een paard.
Mijn hele leven ben ik al een dieren vriend maar vooral honden zijn mijn favoriet.
Er zijn er dan al heel veel in mijn leven geweest .
Ook heb ik lang met ze getraind in gehoorzaamheid en in de jacht met mijn Labrador en mijn Epagneul Frances .

In Januari 2019 ben ik naar Roemenie gegaan om daar zelf mijn adoptie hond Brava te gaan halen, wat ik daar op straat zag sloeg bij mij binnen als een bom, zoveel dierenleed.
Maar tevens zag ik ook wat voor prachtig werk stichtingen daar doen.
zoveel respect voor deze mensen en hun vrijwilligers.

Walk for Dogs 2017 volgde ik al vanaf die tijd en al het geweldige werk wat ze met hart en ziel doen in en buiten de casa. 
Van dit doel wilde ik zielsgraag deel uitmaken .

Toen kwam eind 2019 mijn dochter haar berichtje ik ben verliefd op Blitz en wilde hem adopteren, haar eerste eigen hondje. Na goedkeuring wilde ook zij samen met mij haar eigen Blitz gaan halen op de casa bij Monique en Michael Dubbeldam.
We voelde ons heel welkom en hebben veel mogen zien met eigen ogen, ook het dierenleed op straat..
Ik ben er dan ook van overtuigd dat steriliseren de enige oplossing is om de grote problemen daar te kunnen oplossen en veel leed zal besparen.

Toen kwam er op faceboek de oproep dat er vrijwilligers werden gevraagd, 

we twijfelde dan ook geen moment om van deze goede en mooie Stichting, en deze lieve mensen met zo’n groot hart voor de straathonden in Roemenie, deel uit te willen maken.