Mededeling van Stichting Walk for Dogs 2017

Jullie weten dat ik, Monique Dubbeldam, vorig jaar van Utrecht naar Boekarest ben gelopen met twee van mijn honden, om aandacht te vragen voor het immens grote straathondenprobleem in Roemenië en om geld in te zamelen voor sterilisaties: de enige oplossing om het dierenleed fors terug te dringen. Helaas weigert DAN, Dogs Adoptions Nederland, ondanks heel veel gesprekken en inzet van advocaten om het door jullie voor dit doel gedoneerde geld over te maken aan mij. De sterilisatiecampagne is tot nu toe door mij en door stichting HBM voorgefinancierd. We zijn verplichtingen aangegaan en hebben afspraken gemaakt, materiaal ingekocht, mensen gereserveerd, maar helaas zie ik me gedwongen om het eerstvolgende geplande sterilisatieweekend, in juni, te cancellen. We kunnen de kosten (circa 4.400 euro per weekend) simpelweg niet meer voorschieten.

Het is absoluut niet onze stijl om dit via Facebook en andere media ‘uit te vechten’, maar we hebben geen andere keus, omdat wij richting al onze donateurs en sponsors zo transparant als maar mogelijk is, helderheid zullen blijven geven met betrekking tot hoe de gedoneerde gelden worden besteed. Dit is een strijd met enkel verliezers – het is onbeschrijfelijk teleurstellend om na zoveel inzet van zoveel mensen, nu met lede ogen aan te moeten zien hoe de rijdende trein, die zo goed op gang was, knarsend tot stilstand komt. Nu de politiek wakker geschud is, nu de bevolking ziet dat we doen wat we hebben beloofd.

Maar de grootste verliezers zijn de dieren.
Er zijn uiteraard, nadat minnelijke pogingen om tot een oplossing te komen keer op keer tot niets leidden, juridische stappen gezet, maar gerechtelijke molens draaien traag.

Ik verzoek u  met klem om terughoudend en respectvol te reageren, als u wenst te reageren.
Heeft u als sponsor of donateur een vraag naar aanleiding van deze mededeling, dan verzoek ik u om deze per mail te stellen; deze zal zo snel mogelijk beantwoord worden.

Email adres: voorzitter@walkfordogs2017.nl

Dit bericht heeft één reactie

  1. Ineke

    OK, dan nog maar een keer een donatie – hoop dat het geld dat ik eerder gedoneerd heb toch wel weer bij jullie terecht komt – waar het voor bedoeld was.
    Jammer is het wel, deze narigheid.

Geef een reactie