Stichting WalkForDogs2017

Beleidsplan Stichting Walk for dogs 2017  (01 Jan. 2018)

Walk for dogs 2017 is ontstaan in januari 2017 met het idee van Yentle Dubbeldam. Zij bedacht de unieke actie om te lopen van Utrecht naar Boekarest, Roemenië. Dit idee heeft Monique Dubbeldam serieus genomen en is op 26 augustus 2017 met de eerder geadopteerde honden Indy en Faye vertrokken vanuit Utrecht om 7 weken en 2017 kilometer later aan te komen in Boekarest. Deze reis heeft veel losgemaakt in Nederland maar nog veel meer in Roemenië.

Tijdens deze reis is nog meer het besef gekomen dat er maar 1 oplossing is voor het zwerfhonden probleem en dat is stelselmatig steriliseren.

De opzet van het sterilisatieproject.

Gekozen is voor het gebied Babadag een klein stadje in het Noord Oosten van Roemenië. WFD2017 heeft daar enge contacten met de Burgemeester wat het opzetten van sterilisatie rondes enorm veel makkelijker maakt. De gemeente bespaard zich daar door een hoop geld, als zij namelijk een hondenvanger moeten inschakelen dan betalen ze 75,00 euro per gevangen hond, waarvan er velen vaak een paar kilometer verderop weer worden vrijgelaten. Kortom vangen en doden is duur, arbeidsintensief, dieronvriendelijk en bovenal lost het totaal niets op. De Burgemeester en een deel van de plaatselijke bevolking zien dit gelukkig in en bieden dan ook elke vorm van hulp aan die ze kunnen bieden. Helaas is het merendeel van de bevolking straatarm en hebben gewoon geen geld om hun dieren te laten steriliseren. Wel kunnen we gebruik maken van hun gebiedskennis, de bevolking laten monitoren en bieden ze graag op andere manieren hun hulp aan bijvoorbeeld door lunches te maken voor de aanwezige dierenartsen en vrijwilligers tijdens de sterilisatierondes. Hiermee betrekken we de lokale bevolking bij het project en maakt ze bewust van de noodzaak hiervan. Onze vrijwilligers zullen voorafgaand aan de weekenden scholen bezoeken en kinderen en jeugd voorlichting geven, in eerst instantie om ze bewust te maken van het nut van steriliseren en daarna gaat de voorlichting verder over dierwelzijn in de ruimste zin van het woord.

Tevens zal WFD2017 op hetzelfde moment sterilisatie rondes gaan ondersteunen in Topraisar. Dit stadje ligt net onder Constanta en hier is de stichting Hondenbrokkenmakers al enkele jaren actief. WFD2017 kan gebruik maken alle lokale kennis van HBM ter plaatse, de contacten en op deze wijze kunnen we 2 gebieden naar elkaar toe steriliseren wat het effect enkel en alleen ten goede komt. De samenwerking met HBM betekend dat we een veel ruimer gebied kunnen aanpakken zonder het zicht kwijt te raken omdat beide stichtingen hun eigen gebied blijven bewaken en bezoeken.

Het doel dat WFD2017 wil bereiken is dat over een aantal jaren een straathond geen algemeen beeld meer is, maar een uitzondering.

Het bestuur van WFD2017

Het dagelijkse bestuur van stichting Walk for dogs 2017 bestaat uit:

Voorzitter, Michael Dubbeldam, voorzitter@walkfordogs2017.nl
Secretaris , Martin Rietveld, secretaris@walkfordogs2017.nl
Penningmeester, Dominicus Vandenbergh, penningmeester@walkfordogs2017.nl

Het bestuur en de vrijwilligers worden op geen enkele wijze betaald voor hun tijd en inzet. Alle gemaakte onkosten, reiskosten etc. worden uit eigen zak betaald.

Hoe kan je WFD2017 helpen?

Heel simpel. Door het financieel ondersteunen kunnen wij meer en meer honden steriliseren. Geld is en blijft hard nodig en is de basis van alles. Daarnaast nodigen wij iedereen uit om mee te gaan naar Roemenië om mee te helpen tijdens sterilisatierondes. Ook met medische donaties zijn wij erg blij. Wat we niet uitgeven aan materialen kunnen we besteden aan de volgende hond(en). Uiteraard zijn ook andere ideeen welkom. Voor donaties kan gebruik worden gemaakt van onze donatieknop of via overschrijving naar: ………….

Veel mooie bedrijven hebben WFD2017 in het afgelopen jaar al ondersteund en blijven dit ook doen. Doordat WFD2017 helder, eerlijk en vooral heel transparant is zijn wij een betrouwbare naam om een merknaam of product aan te koppelen. Hiervoor zijn enkele zakelijk sponsor pakketten aanwezig en aan te vragen via de voorzitter, of per mail, voorzitter@walkfordogs2017.nl

Wat doet WFD2017 met de honden die al geboren zijn?

Het is natuurlijk hartverscheurend als je telkens honderden honden op straat of in een asiel leert kennen en ze telkens weer achter te moeten laten. WFD2017 zal incidenteel bemiddelen om honden een veilige plek in Nederland te geven. Hiervoor is tevens een samenwerking met het Public Shelter in Boekarest. Echter ook hierbij is het in eerste instante het hoofddoel ondersteunen van adoptiecampagnes in Roemenië zelf en het voorlichten van mensen ter plaatse om het imago van de straathond te veranderen. WFD2017 heeft geen eigen mogelijkheid voor het opvangen van incidentele honden. Daar is bewust niet voor gekozen omdat dit financieel ten koste gaat van het aantal sterilisaties die we kunnen doen. Enkel voor fosters in Roemenië die op eigen kosten een hond “reisklaar” maken, bemiddelen wij des gewenst in de procedure.

Anbi Status

ANBI – Algemeen nut beogende instelling.

Onze Stichting is erkend als Algemeen Nut Beogende Stichting. Giften aan de Stichting Walk for Dogs 2017 zijn hierdoor voor u aftrekbaar van het belastbaar inkomen.

Het fiscaal nummer van Stichting Walk for Dogs 2017 is: 8586.88.360

Jaarrekening / Beleidsplan / Statuten

Jaarrekening tussenstand

kolommenbalans
(excl 2 facturen +/_ € 2800,00 Sterilisatie ronde 2)

Jaar Rekening 2018

Gegevens Stichting Walk for Dogs 2017

Stichting Walk for Dogs 2017
van Limburg Stirumstraat 54
4102 HB, Culemborg
Kamer van Koophandel nummer: 71366458
Fiscaal Nummer: 8586.88.360
Bank rekening nummer:NL55ABNA0818869399

Vanuit het Buitenland: IBAN:NL55ABNA0818869399 / BIC:ABNANL2A

DONEREN

In Roemenië wordt 1 hond voor maar 25 euro gesteriliseerd. Hiermee voorkomen we dat er honderden pups geboren worden.

Het zou geweldig zijn als jullie ons zouden willen ondersteunen met een donatie.

Elke euro telt en kan het leven van een hond redden en vele pups voorkomen. Zonder uw hulp beginnen wij niks.

ideal

E-mailadres

Bericht

Bedrag *