Adoptie procedure

DE ADOPTIE PROCEDURE

 • Als u bent gevallen voor een hond op onze website, vult u het aanvraag formulier in op de website of stuurt u een email naar:
  monique@walkfordogs2017.nl tel +31 630708443

 • U krijgt dat van ons per email een vragenlijst toe gestuurd, die u kunt invullen en per email retour sturen.

 • Monique neemt daarna telefonisch contact met u op en zullen met u de vragenlijst doornemen. Wij geven de nodige extra informatie en zullen u vertellen wat u een beetje kunt verwachten.

 • Indien u daarna nog steeds geïnteresseerd bent dan wordt er met u een afspraak gemaakt voor een huisbezoek door een van onze vrijwilligers. Alle vrijwilligers zijn zelf zeer goed bekend met het adopteren van Roemeense asiel/straathonden en kunnen u veel informatie geven en uitleg over het adopteren van een hond. Het huisbezoek geeft ook ruimte voor een persoonlijke kennismaking met onze stichting en biedt de mogelijkheid om van beide kanten van alles te vragen. Maakt vooraf aan het huisbezoek eventueel een lijstje met vragen zodat u volledig en eerlijk geïnformeerd bent en u de juiste keuze kunt maken.

 • De huisbezoeker zal verslag uitbrengen naar Monique waarna wij als medewerkers samen besluiten of de bewuste hond in uw gezin past of niet.

 • Bij een eventuele afwijzing zullen wij dit toelichten omdat wij al onze honden kennen en het soms gewoon geen match is. Wij zullen u dan altijd informeren over mogelijkheden waarvan wij denken dat dit zou kunnen passen.

 • Indien wij vinden dat er een match is en u kunt niet wachten tot de aankomstdatum, dan krijgt u van ons nogmaals alle besproken punten tijdens het huisbezoek per email.

 • Het adoptiebedrag a € 500,00  dient u over te maken een week voor aankomst van uw hond. Dit geldt ook voor de producten die besteld zijn vooraf aan de adoptie.(dit is incl. Veiligheidstuigje en halsband + registratie NDG voor NL) + Bruikleen 3 maande GPS Tracker

  Veel mensen die vragen hoe we aan deze kosten komen, bij deze even een opsomming van kosten die we maken voor een hondje

  KLM Vlucht (Vervoer met de bus) € 200,00
  Sterilisatie € 100,00 tot € 150,00
  Paspoort € 25,00
  1e en 2e enting + Chip  € 75,00
  4dx test + diverse ontworming (Nextguard Spectre Maandelijks) €75,00
  Totaal €475,00 tot € 525,00 kosten
  In deze kosten zitten nog niet het vervoer naar de dierenartsen en voer en water en schoonmaak kosten + Eventuele extra behandelingen

  Hopelijk haalt dit de discussie weg bij sommige mensen die de adoptie kosten te hoog vinden

 • Zodra de (vlucht)datum bekend is (wij streven ernaar om dit uiterlijk 4 weken ervoor door te geven) kunt u de eerste week regelen dat er fulltime iemand bij uw nieuw huisgenoot is. Alle maatregelen nemen die de huisbezoeker heeft doorgenomen. Dit geldt niet indien een adoptie kort voor een vlucht rondkomt en de hond op de eerstvolgende vlucht al mee kan komen en het voor de adoptant mogelijk is om een en ander op korte termijn te regelen. Dit uiteraard in overleg met onze stichting en de adoptant.

 • Als de dag van aankomst dan eindelijk is gekomen verwachten wij u op Schiphol met een bench, een tuigje met een riem en een laken voor over de bench. Het ingevulde adoptiecontract en voorwaarden.

 • Op Schiphol zal altijd een medewerker van ons de bench openen en uw hond aanlijnen. Daarna handelen wij een en ander zo snel mogelijk me u af zodat u direct met uw hond in de bench naar huis kan. De extra stress op Schiphol is niet prettig voor de hond en ook volstrekt onnodig.

 • De 1e of 2e dag na aankomst nemen wij contact met u op voor de nazorg. U kunt dan al uw vragen kwijt en het contact met de nazorg zal gedurende de eerste weken steeds herhalen. Overigens zal de nazorg te allen tijde voor u beschikbaar zijn en raden al onze adoptanten dan ook aan om niet te wachten indien zij ergens tegenaan lopen, maar te bellen en advies te vragen.

Wat kun je verwachten van onze adoptie honden

De adoptie van onze hondjes: wat kun je verwachten van onze adoptiehonden?

We hebben op onze website een groot stuk met informatie staan over de adoptie van onze honden, hoe dat in zijn werk gaat en wat belangrijk is om aan te denken. (https://walkfordogs2017.nl/adoptie/)

Echter hebben we het idee dat men niet altijd een beeld heeft van hoe de hondjes leven in Roemenië, en wat er allemaal op de Casa gebeurd. Wat het inhoudt om een hondje uit het buitenland te adopteren. Logisch ook, want dat is ook lastig om een voorstelling van te maken als je er nog nooit geweest bent. En al helemaal als het je eerste hondje zou gaan worden..

We krijgen bij interesse in onze honden daarom ook regelmatig vragen als: is hij zindelijk? Kan hij bij andere dieren? Kan hij bij kinderen? Wat voor ras is het of hoe groot wordt hij? Kan hij alleen zijn? etc..

In dit stuk willen we antwoord geven op deze vragen. Op een uitzondering na, geldt ons antwoord namelijk voor een heel aantal honden en werkt dit hetzelfde. De belangrijkste regel om aan te denken is: je begint van voor af aan als je een een hondje adopteert! dus net zoals je een hondje dat bij een fokker hier in NL gekocht wordt, nog alles moet leren, zo werkt dat over het algemeen ook bij een hondje dat je bij ons adopteert.

*Zindelijk: Nee

De honden die bij Monique en Michael op de Casa wonen hebben daar een veilig plekje. Ze zitten buiten in afgesloten rennen, met in elke ren een binnenhok waar ze ’s nachts slapen en zich kunnen terugtrekken. Monique staat ’s ochtends vroeg om 05:30u op om ze eten en drinken te geven, de hokken schoon te maken (ontlasting en urine weghalen) en om even lekker met ze te knuffelen en te spelen. Daarna begint Monique aan haar werkdag en doen de honden hun eigen ding, namelijk lekker hond zijn. De honden zijn niét zindelijk. Ze zitten niet in huis bij Monique. De honden zijn zwervers geweest, buiten op straat. Het in huis leven kennen ze niet. Daarnaast hebben pups nog geen controle over hun blaas. Volwassen honden hebben dat wel en die zullen vanuit hun instinct niet hun eigen nest bevuilen. Het zindelijk maken is voor de adoptant.

*Socialisatie met mensen:

Door de dag heen vermaken de honden zichzelf. Ze hebben speelgoed ter beschikking en dollen en rennen met elkaar. Om de honden te socialiseren met mensen, doet Monique zo vaak mogelijk een ronde langs alle honden, tussen haar eigen werktijden door om ze aandacht knuffels en liefde te geven. Wanneer sommige honden wat banger aangelegd zijn wordt hier extra aandacht aan besteed om hun vertrouwen te winnen. Pas als ze goed genoeg gesocialiseerd zijn met mensen worden ze ter adoptie gesteld.

*Socialisatie met andere honden:

De honden groeien op tussen hun soortgenootjes, soms met hun broertjes/zusjes en ze worden ook wel eens bewust bij anderen in de ren geplaatst. Ook zet Monique regelmatig en bewust de honden bij haar eigen stabiele roedel. Van deze roedel leren de pups in een korte tijd al heel veel over hoe ze zich moeten gedragen tegenover andere honden. Het socialisatieproces met hun soortgenootjes verloopt op een natuurlijke manier. Alle honden die wij op de Casa hebben zijn zwerfhonden, het zit in hun instinct om in roedels op een gebalanceerde manier met elkaar te leven. Het antwoord op de vraag of ze bij honden kunnen is dus in principe: Ja. Maar dit betekent niet dat hier in hun nieuwe thuis in NL niet aan gewerkt hoeft te worden wanneer je al een hond hebt of honden tegenkomt tijdens het uitlaten!! De ene hond is qua karakter meer een leider, de ander stelt zich onderdanig op en staat lager in de rang. Hierbij heb je wel kennis nodig van hondengedrag. Kennis van wat je eigen hond voor karakter heeft en wat daar het beste bij zal passen. Maar ook dan, er moet aan gewerkt worden, er moet een band groeien. Wij mensen zijn immers ook niet vanaf de 1e seconde vrienden met elkaar toch? Elkaar aftasten in de eerste periode is iets wat normaal is. En soms zijn ze al na dag 1 dikke maatjes, en soms komt dat na week 6. Als je een hondje adopteert dan heeft hij hierbij begeleiding nodig. Dus de vraag is dan niet zozeer; kan hij met mijn andere honden? Maar : wil ik hier de tijd en moeite insteken om dit proces goed te begeleiden.

*Socialisatie met andere dieren:

Op de Casa zijn geen andere dieren aanwezig. Wij kunnen dus niet zeggen dat ze met je kat of konijn op kunnen schieten op het moment dat ze nog op de Casa wonen. Wat wij wel zeggen: je kunt ze leren omgaan met andere dieren! Net zoals met andere honden kun je ook een pup van ons leren om met je andere huisdieren om te laten gaan. Als je dit maar begeleid en de regels en grenzen consequent aangeeft. Een pup kun je héél veel leren.

*Ras en grootte:

Al onze honden zijn van het Roemeense Street-ras, oftewel; vuilnisbakjes, alles door elkaartjes, de een met te korte poten, de andere met te grote oren en weer een andere met een geweldig mooie gemêleerde vacht. De vraag wat voor ras is het is dus niet van toepassing, want wij hebben alleen maar unieke honden, geen 1 is hetzelfde en geen 1 hoort bij een ander! We kunnen bij pups een inschatting maken van hoe groot hij zal worden in de termen klein, middel of groot. Maar de eindafmetingen, die kunnen we niet geven!

*Onze honden en kinderen:

Vaste regel: Onze honden worden niet geplaatst bij gezinnen met kinderen onder de 12 jaar. Wij hebben hier een apart artikel over geschreven, meer hierover kun je daarin lezen in de volgende link: https://www.facebook.com/167117227149048/posts/572266679967432/

*Aan de riem lopen:

Op de Casa laat Monique de honden kennis maken met de riem en wordt er op eigen terrein hiermee geoefend. Ze kennen de riem dus en weten hoe dit voelt om mee te lopen. Echter, wanneer je het hondje hebt geadopteerd, kan het lijken alsof hij het onprettig vindt of niet mee wil wandelen. Je ziet dit soms gebeuren wanneer ze midden op straat gaan zitten of liggen terwijl je door wil lopen. Ze kunnen soms echt de hakken in het zand zetten of duiken achter alles weg, gaan zich zitten krabben, omrollen, uitschudden, noem maar op. Dit heeft echter niets te maken met het aan de riem lopen an sich, maar met de onzekerheid die het hondje meedraagt als ze net in NL zijn. Ook hierbij geldt weer; alles is nieuw, misschien ziet dat huis aan het einde van die straat er wel even heel vreemd of eng uit. Of staat er een afvalcontainer een eindje verderop. Ons valt dat niet meer op, maar voor het hondje kan dat echt heel anders zijn. Geef ze even de ruimte om te ontdekken wat jouw wereld inhoudt. We adviseren ook om bij dit gedrag de eerste tijd telkens hetzelfde uitlaat-rondje te lopen, zodat die bekend en veilig wordt voor de hond. Want als je telkens alleen maar voor hem onveilige situaties aangaat, dan no-way dat hij snel gaat begrijpen waar dat rondje wandelen nu eigenlijk voor bedoeld is.

*Kan de hond alleen zijn:

Vast antwoord: Nee. De situatie waarin ze in Roemenië zitten is niet te vergelijken met de huiselijke situatie die we hier in NL kennen. Wederom ook hierbij geldt: de hond staat helemaal aan het begin wanneer je hem adopteert. Jij moet hem alles leren. In de korte tijd na de adoptie gaat de hond zich aan jou hechten. Je kunt ervan uit gaan dat jij op dat moment de enige veiligheid bent die de hond ervaart. Kun je hem dan alleen laten? Nee! Dat moet je hem leren, net zoals het zindelijk worden en al het andere dat betrekking heeft op het leven hier in huis in NL.

Bedenk goed:

* dat een hondje dat geadopteerd wordt hier in een compleet voor hem vreemde, onveilige situatie terecht komt bij mensen die hij niet kent. Bij geuren die hij niet kent. Bij geluiden die hij niet kent. Bij voorwerpen die hij nog nooit gezien heeft. Jouw taak als baas is om hem alles maar dan ook echt alles te leren !! Sommige honden moeten zelfs leren wat liefde betekent.

Adoptie is niet zomaar iets. Het is iets waar je je volledig voor wil inzetten. De ene hond heeft meer tijd en geduld nodig dan de andere. Wij vragen van adoptanten dat ze alle tijd, geduld, liefde en ook zeker consequentie hebben die de hond nodig heeft!

Wij kennen onze zwerfhonden als de meest dankbare, loyale harige vrienden die er bestaan!❤

Heb je meer vragen over de adoptieprocedure, over onze hondjes of over de nazorg van de adoptie? Dan kun je altijd contact opnemen met Monique, 06-30708443 of mail naar
monique@walkfordogs2017.nl

Adoptie en kleine kinderen

Wij krijgen met enige regelmaat een opmerking of vragen over het feit dat wij onze honden, niet plaatsen bij gezinnen met kleine kinderen (onderde 12 jaar). Het wordt ons soms ook niet in dank afgenomen, vandaar dat we dit nu even goed willen toelichten.

Veel honden in Roemenië, waaronder ook jonge pups, hebben geen goede ervaring met kinderen. Honden worden vaak geschopt, geslagen, opgejaagd, als voetbal gebruikt etc. Nog steeds is een hond in Roemenië niks, men ziet hen als oud vuil of hoogstens om te gebruiken om hun terrein te bewaken. Een hond heeft daar een heel andere ‘functie’ dan de gezinshond in NL. Dit beeld wordt daar door de ouders ook naar de kinderen overgedragen (vandaar dat wij ook hoog insteken op educatie naast onze sterilisaties). Zwerfhonden uit het buitenland zijn mede hierdoor niet te vergelijken met de leuke gezinshondjes die hier in NL geboren worden en (hopelijk) in alle liefde van mensen opgroeien en socialiseren. Bij de zwerfhonden zit een stuk oerinstinct (veel dierlijker), soms jachtdrift, non-verbale signalen die de mens misschien niet zo snel herkent, en zelfs de NL hond niet zo snel zal herkennen, waardoor men misschien niet tijdig kan ingrijpen. Zwerfhonden hebben moeten overleven, voor zichzelf moeten zorgen. En geen mens die zich daarmee heeft ‘bemoeid’. Die leuke labrador waar je kids mee zijn opgegroeid, is dus absoluut niet te vergelijken met een zwerfhondje uit Roemenië (overigens is geen enkele hond met een ander te vergelijken!)

Op het moment dat wij een hond of pups vinden weten wij niet wat zij voorafgaand hebben meegemaakt. Gedurende de tijd dat ze op de Casa zijn, zien we natuurlijk bepaald gedrag in sommige situaties en werken daar dan aan. Dit met alle geduld en met behulp van regelmatig bezoek van teamleden en familie waardoor we de honden en pups kunnen socialiseren. Maar daar zijn nooit kleine kinderen bij.

Ervaring uit het verleden leert dat met name pups het in het begin nog wel goed doen en het met de kinderen uit het gezin wel redelijk tot goed gaat. MAAR die kinderen hebben vriendjes en vriendinnetjes die in het begin te horen krijgen dat ze rustig moeten doen, nieuwe hond, pup in huis etc. en na een tijdje vindt men vaak dat het allemaal prima gaat en verzwakt die aandacht. Op een dag komen er 1 of meerdere kindjes via de achterdeur spontaan binnen lopen of zelfs rennen, vaak luidruchtig en de hond/ pup schrikt zich een hoedje. Angst om wat er opeens op ZIJN terrein gebeurd. Een hond kan in zo’n geval maar 2 dingen doen, vluchten of de aanval kiezen. In het geval de hond het laatste kiest en een bezoekend vriendje genipt of gebeten wordt… krijgt de hond vrijwel altijd de stempel VALS en mogen wij het liefst gisteren, de hond ophalen. Onterecht krijgt de hond de schuld en volgt er een overplaatsing. En soms (en dat is vooral bij pups het geval) komt pas na een (lange) tijd hun ‘echte karakter’ naar boven, omdat ze én nog in ontwikkeling zijn, én soms lange tijd nodig hebben om zich aan te passen, ook al zien we dat niet meteen aan ze.

Om dit hele verhaal te voorkomen hebben wij als stichting ervoor gekozen om aan de voorkant dit te voorkomen en niet achteraf te genezen en dit alles in het belang van de hond, omdat een overplaatsing nooit ten gunste van een hond is.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel, maar in het proces voor adoptie worden deze uiterst zorgvuldig doorgesproken en bekeken door zowel screening als huisbezoeker.

Wij willen hiermee niet zeggen dat er geen adoptanten zijn die dit proces goed kunnen begeleiden. Wij kunnen zelfs helemaal niets over de adoptanten en hun ervaringen zeggen, want de meeste adoptanten kennen we gewoonweg niet persoonlijk. Deze lijn trekken zegt dus niet dat wij zomaar alles en iedereen over 1 kam scheren. Het enige wat wij hiermee willen bereiken is het beschermen van onze honden en het voorkomen van mogelijk ongewenste/onverwachte situaties. Wij willen echt het aller aller beste voor onze honden en we helpen hen het meeste als we 1 duidelijke grens trekken, zonder een oordeel te hebben over een adoptant.

Wanneer je vragen hierover hebt, of meer wil weten over het gedrag van zwerfhondjes mag je deze altijd stellen. Ons hele team heeft ervaring met zwerfhonden, en er is er echt geen 1 hetzelfde. Wij willen met alle liefde uitleggen hoe het is om zwerfhondjes in huis te hebben, en waar je wel of niet tegenaan kunt lopen.

 

Gedicht :

Lief mens
Ik ben moe, zo moe..
Ik ben ook bang…
Je nam me in huis,
en ze hadden je verteld dat ik goed ben met kinderen, met katten.
Dat ik al goed aan de riem kan lopen,
en andere mensen vrolijk begroet.
Best wel een tijdje alleen kan zijn.
Ik kwam in je huis.
En de eerste 2 dagen had ik zo’n plezier met je kinderen.
We gingen wandelen in de bossen.
Oh wat rook ik veel andere geuren.
In het weekend kwam er bezoek,
aardige mensen.
En ze hadden hun kinderen mee.
Ik werd zo veel aangeraakt,
en ik wilde meespelen, met alles meedoen…
Het werd me even wat veel.
Ik moest alles verwerken.
Een nacht slapen was niet genoeg.
De volgende dag moesten jullie allemaal even weg,
en was ik een tijdje alleen in dat nieuwe huis.
Dan zou ik lekker kunnen uitslapen.
Maar ik was bang, begreep niet waar jullie waren.
Ik hoorde vreemde geluiden,
Bleef heel stil liggen, maar hoorde je niet…
Twee dagen later kwamen er leuke vriendjes over de vloer.
Ik had ze nog niet ontmoet.
Ja we gingen met balletjes gooien,
mijn favoriete spel
Ik was hoteldebotel, wat een lol hadden we.
De volgende dag gingen we ergens wandelen, in een nieuw bos.
Wat heerlijk, wat een geuren.
Ik kreeg een lange lijn, dan kon ik heen en weer racen.
Lekker met de kinderen meerennen.
Later op de avond voelde ik me moe,
maar ook hyper.
Ik kon moeilijk slapen.
De volgende middag kwam er een vriendje die me wilde aaien,
maar ik was kapot.
Alles vloog me aan.
Ik gromde even, omdat het me te veel werd.
Ik voelde me bedreigd.
Voelde me niet helemaal veilig.
Wilde rust.
En nu ben ik hier terug.
Ik ben in de war.
Vinden jullie mij niet leuk?
Wat heb ik verkeerd gedaan?
De hond

Adopteerbaar of Niet ??

Adopteerbaar of niet adopteerbare honden


Zoals de meeste mensen wel weten, kijken wij met een kritische noot naar het plaatsen van honden in een huiselijk leven, en halen wij niet lukraak een hond van de straat om die vervolgens zo snel mogelijk ergens te plaatsen. Als Monique op straat een hond tegen komt, kijkt ze of deze een kans maakt om huishond te worden. Hierbij, hoe hard ook, moet je snel kunnen oordelen en selecteren. Er zijn namelijk ‘criteria’ waar een hond aan moet gaan voldoen als hij bij mensen thuis gaat worden. En nog een harde uitspraak, maar wel eentje die waar en realistisch is: lang niet alle zwerfhonden voldoen aan deze ‘criteria’. De hond wordt al eeuwenlang gefokt als ‘vriend van de mens’. Maar als die mens uiteindelijk besluit om zijn allerbeste vriend op straat voor de dood achter te laten, dan kun je misschien wel begrijpen dat, ondanks de grote loyaliteit die honden hebben, ze toch een keer het vertrouwen in de mens kwijt raken. Die mens heeft hem immers keihard gedumpt als oud vuil. Dan moet hij ineens voor zichzelf gaan zorgen. er zijn veel honden die dit niet redden en zullen sterven, van honger, ziekte, eenzaamheid en misschien zelfs verdriet. Bij de honden die het wel lukt om uiteindelijk voor zichzelf te zorgen, komt hun oerinstinct naar boven. Ze worden weer echt een ‘wild dier’. Alleen op die manier hebben ze dan meer overlevingskans als zwerver.
Zo’n zwerfhond gaat daarna typische gedragskenmerken vertonen van een ‘wild dier’. Zoals we vaker benoemen bij bepaalde honden die jullie gezien hebben (neem als voorbeeld Madelief), gaan ze verwilderen. Denk eens aan een wolf (zonder ervan uit te gaan dat wij hier vanuit bepaalde theorieën praten), hoe gedraagt deze zich? Komt hij in de buurt van mensen, en zo ja, wat doet hij dan? Meestal zijn ze schuw, zullen ze zich niet snel laten zien, al helemaal niet laten aanraken, maar als de nood hoog is en ze honger hebben, zullen ze sneller in de buurt komen en er misschien wel alles aan doen om hun enige gevonden maaltijd te beschermen. (Zegt het woord voernijd je nu misschien iets?😉 )
Is het dan verantwoord dat je dit dier, met al je goede bedoelingen, in huis neemt en verwacht dat hij zich dan als huisdier gedraagt?
Nu over naar de Casa. Op de Casa verblijven nooit meer dan 20 honden. Niet alleen omdat daar regels vanuit de overheid voor zijn, maar ook zodat Monique voldoende aandacht kan schenken aan iedere hond persoonlijk. Deze aandacht is van cruciaal belang om een hond te kunnen socialiseren. Na haar ‘voorselectie’ op straat, waarbij de kansen van de hond zijn ingeschat en deze zeer waarschijnlijk geschikt zijn om tot huishond te vormen, gaat Monique op de Casa beginnen met het socialisatieproces. Zoals hierboven genoemd, menselijke aandacht (en geduld!) is van groot belang. Daarnaast heeft Monique zelf een hele stabiele roedel eigen honden. Deze honden zet zij in om de geselecteerde zwerfhonden te leren hoe zij zich in huis, en met mensen horen te gedragen. Van een stabiele hond of een stabiele roedel leert een nieuwkomer vaak heel snel. Daarnaast wordt er aandacht gegeven aan het leren kennen van de riem, speelgoed, wisselen en kennis maken met anderen honden etc. Dit alles noemt men dus het socialisatieproces. Pups die heel jong zijn, van een paar weken oud, leren hier het snelste in. Maar als de pups wat ouder zijn, zo na de 12 weken, komen zij in een angstfase (dit heeft iedere hond). Wanneer ze in deze angstfase geen contact hebben met mensen, en hen niet op welke manier dan ook aangeleerd wordt dat mensen (over het algemeen gesproken) hen niets doen, dan is deze angst iets wat blijvend kan zijn.
Terug naar het ‘wilde dier’: als een moederhond een grote angst heeft voor mensen en zij krijgt pups, wat zal ze haar pups dan meegeven? Juist, ‘kom vooral niet in de buurt van mensen’. Misschien beschermt ze haar pups zelfs tegen mensen, zal ze grommen of zelfs uithalen omdat ze bang is dat haar pups iets aangedaan wordt. Dan is dit wat haar pups als voorbeeld meekrijgen en zullen zij zich daar ook naar gaan gedragen. Inmiddels weten jullie hoe snel er pups ‘geproduceerd ‘ worden op straat. Er hoeven maar een paar van bovenstaande, angstige generaties te zijn en dan worden er al snel niet-adopteerbare honden geboren.
Deze honden zijn, hoe wreed dat ook voor ons als dierenliefhebbers klinkt, het meest gelukkig als ze niet in aanraking met ons komen. Als ze alleen maar voor hen zelf hoeven zorgen en in hun eigen gecreëerde veilige omgeving op straat kunnen blijven, ook al bestaat er een grote kans dat hun leven niet lang zal zijn. Ze zouden doodongelukkig worden in een huis, met allemaal vreemde geluiden, dingen waar ze doodsangsten voor uit staan en mensen die van hen verwachten dat ze even veranderen in een lief en knuffelbaar wezen. Moet je voorstellen…
Wij willen het beste voor álle honden, een warm nest is wat wij als mens fijn vinden, maar we moeten ons erbij neerleggen dat dit niet voor alle wezens is weggelegd.
Hopelijk brengt bovenstaande wat meer duidelijkheid over socialiseren, adopteerbaar en niet-adopteerbaar, en onze keuzes die we hierin maken.
Als je vragen hebt dan mogen deze natuurlijk altijd gesteld worden!🐾’

Hartworm (Dirofilaria)

Via deze link (Hartworm) leggen we uit wat hartworm inhoud

Adoptie bedrag

Wanneer kan uw hondje vliegen?

Alle honden op onze Casa zijn door Monique en Michael volledig bijgehouden qua entingen en ontwormen. Voor vertrek krijgt de hond een 4DX test waarmee we nogmaals parasieten testen en hartworm. Deze moet volledig negatief zijn voor wij honden naar Nederland laten gaan. Indien er wel iets uitkomt gaan wij direct in overleg met de betreffende adoptant. Verder zijn er in Roemenie geen “enge” ziektes die wij bijvoorbeeld in Nederland niet kennen. Dierenartsen hier zijn net zo goed opgeleid als in Nederland en kunnen en mogen ook niet anders dan volledig volgens de regels van de EU werken.

Alle honden zijn gesteriliseerd/gecastreerd en voorzien van een paspoort / gechipt en volledig ingeent

De aankomst van uw adoptie hond

 

Naar Schiphol neemt u mee:

Een bench met een laken en een handdoek LET OP zonder bench geven wij de hond niet mee!
2 x een Riem 
Water en wat lekkere hapjes voor uw hond
Keukenrol voor eventuele ongelukjes
Uw paspoort
Enkel teamleden maken kennels open
U verlaat zo snel mogelijk Schiphol zodat uw hond snel rustig thuis is
Rijdt vanaf Schiphol DIRECT naar huis, stop niet en laat uw hond IN de bench. Eenmaal thuis heeft u nog jaren de tijd uw hond te aaien en te bewonderen.

de aankomst van uw hond thuis

 

Wat kunt u de eerste dagen verwachten:

 • Zet bij thuiskomst de bench in de kamer en zorg dat alle deuren en ramen gesloten zijn

 • Indien er al honden aanwezig zijn, geef hen dan de kans al kennis te maken maar met gesloten bench

 • Zet de bench op de plek waar u deze gedurende de komende weken graag staan wilt hebben

 • Dek de bench toe met een laken maar geef uw hond wel de mogelijkheid om de kamer in te kijken

 • Zet het deurtje op en laat de hond met rust

 • Hoe blij u ook bent en graag ook wilt, uw hond heeft een lange reis achter de rug en is in een compleet vreemde omgeving. De ene hond pakt dit sneller op dan de andere maar laat de hond ZELF kiezen wanneer het moment is dat hij/zij uit de bench komt en de omgeving wil verkennen.

 • Sommige honden zijn dolblij eruit te mogen maar schijn bedriegt. Ook deze honden kunnen van het minste geringste schrikken en houdt altijd alle deuren en ramen gesloten ivm vluchtgevaar

 • Het kan zijn dat er wat spanning is tussen al aanwezige honden en uw nieuwe hond. Dit is normaal, er komt een nieuw roedellid en de plaats moet bepaald worden. Grijp in als het TE heftig wordt maar een beetje grommen en op de plaats zetten is heel normaal.

 • Sommige honden hebben langer tijd nodig om te wennen, enkele dagen of zelfs weken alleen maar in de bench liggen komt voor. Maak wel direct het ritueel minimaal 3x per dag naar buiten om te plassen of poepen, maar als uw hond daarna alleen in de bench wil liggen dan heeft hij/zij dit kennelijk nodig

 • De eerste plasjes zijn dan ook vaak in de tuin LET WEL altijd tracker om EN de dubbele aanlijning

 • Laat uw hond vanaf de eerste nacht in een gesloten bench slapen. Het kan zijn dat uw hond protesteert maar dat is vaak na de eerste nacht voorbij. Ga niet telkens de hond troosten of aandacht geven, dit bevestigd alleen maar dat hij/zij goed bezig is en zal nooit meer ophouden.

 • Het is volstrekt normaal als uw hond de eerste dagen niet poept. Dit heeft alles te maken met het ontbreken van het veilige gevoel van een vreemde omgeving. Om te kunnen poepen moet de hond kunnen ontspannen en dat zal lastig gaan als deze stress ervaart in de nieuwe omgeving. Ook plassen kunnen ze dan enorm lang ophouden. Geeft uw hond extra mogelijkheden en ga vaker naar de tuin of buiten.

 • Veelal eten de honden de eerste dagen niet. Ook dit is heel normaal, de omgeving en alle stress, zetten de eetbehoefte onder aan de prio’s. Ga in geen geval het eten vervangen door leverworst en andere vervangers. Deze honden zijn ondanks de stress slim genoeg om te begrijpen dat als ze niet eten, dat andere veel lekkerder vanzelf wel krijgen. Biedt 2x per dag eten aan en haal het na een half uur weer weg. Op een gegeven moment krijgen ze echt vanzelf wel honger en kunnen dan gewoon wennen aan geschikt hondenvoer en niet aan leverworst.

De eerste 2 weken

 

Deze periode is de gewenningsperiode:

 • Langzaam begint uw hond te wennen aan de nieuwe omgeving en zal meer aandacht hebben voor alles om zich heen

 • Let op dat u alles van de grond af haalt wat u graag heel houdt. De meeste honden zijn geen huis gewend en hebben geen idee dat een paar schoenen er niet staan om op te eten of om mee te spelen. Let ook op dingen die u laag op tafeltjes ed heeft staan

 • Maak een dagritme voor de hond waarbij u de hond negeert (niet praten, aanraken, aankijken) aanlijnt en gaat zorgen voor de minimaal 3x dagelijkse portie wandelen. Eenmaal weer thuis kan de hond lekker eten en dan is het tijd voor de beloning… aandacht, eventueel spelen en als afsluiting weer rust in de bench.

 • Sommige honden zijn na een paar dagen de schaduw van 1 persoon in het gezin. Als u dit gedrag opmerkt ga dit dan gelijk corrigeren en oefenen. Hiermee kweek je verlatingsangst en als je dit gelijk aanpakt dan hoef je dit ook niet later af te leren. Ga even de kamer uit, negeer de hond, zorg dat deze in de bench blijft en kom een paar minuten later terug en beloon de hond rustig met een aai dat deze zich zo braaf gedragen heeft. Maak het aantal minuten steeds langer en stap over naar daadwerkelijk naar buiten (weg) gaan. Met vragen hierover kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met de nazorg

 • Als uw hond al wat vertrouwder is kunt u de dagelijkse wandelingen rondom huis wat uitbreiden, maar probeer in de eerste 2 weken zoveel mogelijk rondom uw huis te lopen. De hond leert op deze manier waar zijn nieuwe plek is en kan deze in noodgeval dan ook terug vinden

 • Het is cruciaal dat u gelijk begint met regels uitleggen aan uw hond deze weken. Honden hebben regels nodig om goed te kunnen functioneren en voelen zich daar heel prettig bij. Hoe meer u laat merken wat uw regels zijn, hoe rustiger de hond uiteindelijk wordt daar hij dan niet meer zelf hoeft na te denken. Belangrijk hierbij is dat u uw hond die regels ervaart als veiligheid dus boos worden, schreeuwen etc zal hieraan niet bijdragen.

 • Visite liever niet de eerste paar weken. Wij mensen, begrijpen het leuke van een adoptie hond en wij begrijpen dat dit leuk is om te delen. Uw hond begrijpt daar helemaal niets van. Hij/zij is bezig met zijn nieuwe directe omgeving en thuis en vertrouwen kweken. Vreemde mensen zullen daar niet bij helpen. Ons advies is dan ook om dit niet te doen. U heeft nog zo lang de tijd om uw nieuwe maatje voor te stellen. En het is ook veel leuker om een ontspannen hond voor te stellen dan een hond die nog in de onzekere fase zit. Mocht u onverhoopt onverwacht visite krijgen zorg dan dat de hond in de bench ligt en laat visite onder geen voorwaarde aandacht schenken aan uw hond. Gouden regel is dan weer, Negeren, niet aankijken, niet aanraken en niet tegen praten!!! Voor uw hond zijn deze vreemde mensen vaak een bedreiging en de hond begrijpt er niets van dat dat voor u niet het geval is. Dwing uw hond ook NOOIT om geaaid te worden door vreemden. Dit is voor iedere hond een vreselijke ervaring.

de volgende periode

 

 • Meestal zijn de honden na een week of 2 a 3 al voorzichtig gewend aan hun nieuwe baas en directe omgeving dat betekend dat u langzaam de prikkels wat meer kunt opzoeken in een ruimer gebied, LET OP nog altijd dubbel aangelijnd en gebruik de tracker nog altijd.

 • Ook zien wij veel dat honden al zo lekker gewend zijn dat ze langzaam gaan proberen of ze zelf ook wat regeltjes kunnen bepalen. Dit is heel normaal gedrag en als baas moet u gewoon blijven bij de regels die gesteld zijn en gelden in uw huis. Herhaal telkens deze regels indien nodig tot uw hond echt duidelijk is geworden dat ze niet meer veranderen en uw hond al helemaal geen invloed heeft op de regels thuis.

 • Ga oefenen met bezoek zoals hierboven beschreven

 • Als het voor u goed voelt (eerst moet de baas zelfvertrouwen hebben om het op de hond over te brengen) ga dan op een stuk afgezet gebied oefenen met uw hond om los te lopen en terug te komen. Houdt wel de tracker om en doe bv een zeer lange lijn of touw aan de halsband in het geval uw hond toch verder van u af raakt zal deze zich vroeg of laat vast lopen met het touw in bosjes of rondom een boom

 • NOOIT maar dan ook NOOIT roepend achter uw hond aan hollen. Uw hond ziet dit geheel anders dan u. Altijd een hond roepen en rustig omdraaien en van hem/haar af lopen. Er komt een punt waarop u voor uw hond te ver uit zicht bent en de hond (roedel dier) wil bij zijn roedel blijven. De hond moet achter zijn baas lopen niet anders om. Het kan ook een spelletje worden voor de hond als u achter uw hond gaat aanhollen.

Nuttige Informatie

Graag verwijzen wij u naar de website Van start met je hond, hier kunt u veel informatie vinden over gedrag van buitenlandse honden en veel tips en ideeen opdoen voor het corrigeren van bepaald gedrag. Ook kunt  u hier speciale modules kopen om nog meer met uw hond te werken aan een goede en stabiele relatie en bovenal een stabiele hond.

https://vanstartmetjehond.nl/

Betaling Adoptie hond via Ideal

Betaling Adoptie Hond

In Roemenië wordt 1 hond voor maar 30 euro gesteriliseerd. Hiermee voorkomen we dat er honderden pups geboren worden.
Het zou geweldig zijn als jullie ons zouden willen ondersteunen met een donatie.

Elke euro telt en kan het leven van een hond redden en vele pups voorkomen. Zonder uw hulp beginnen wij niks.

ideal

ValutaBedrag